ВИЗОВЫЙ ЦЕНТР Виза в Китай
(044) 331-13-47   г.Киев   visa-china@at.ua
(097) 703-24-45   ул. Дегтяревская 8А
(063) 722-35-48, (067) 785-11-81  офис 505
PDA | RSS
Главная » 2015 » Ноябрь » 15 » Ві́за
09:55
Ві́за

Ві́за — етикетка (відмітка чи позначка) в паспортному документі, що оформлена уповноваженими державними органами України та є дозволом на в'їзд особи на її територію на зазначений у ній строк або на транзитний проїзд через її територію протягом відповідного строку.

Наявність самої візи однак ще не є абсолютна гарантія в'їзду до країни. За наявності в паспортно-візового або в імміграційного контролю підозри щодо неправдивості задекларованої мети подорожі, власникові візи може бути відмовлено у в'їзді до країни. Окрім наявності візи упаспорті, особа, що в'їжджає, має виконати також ряд умов, серед яких може бути пред'явлення паспортному контролю запрошення, доказів засобів існування (дорожні чеки, готівка, письмова гарантія матеріального забезпечення на час перебування від сторони, що запрошує), медичний страховий поліс. Невиконання однієї з таких вимог може призвести до відмови у в'їзді.

Зазвичай віза видається до паспорта. Виглядає як талон, що вклеюється у паспорт, можливе машинне зчитування інформації. Інші форми віз — штампмарка, або окремий вкладиш. Віза-вкладиш видавалася в ранній період існування СРСР, бо деякі країни не дозволяли в'їзд на свою територію особам, що були відвідали Радянський Союз.

Візи розділяють за типами — звичайна, службова, дипломатична; за кратністю — одноразова, дворазова, багаторазова; за терміном дії — короткострокова, довгострокова. Різні країни мають різні візові режими і класифікацію віз. Більшість країн-членів ЄСвикористовують категорії віз, що їх передбачено Шенгенською угодою. Будь-яка країна-учасниця цієї угоди може видати візу, що дійсна на території всіх країн-учасниць шенгенської зони.

Візу видають консульські установи певної країни (або групи країн) за кордоном; іноді віза видається при в'їзді до країни. За видачу візи, зазвичай, справляється мито, якщо інше не передбачено міждержавними угодами відповідних країн.

Окрім візи, що надає право на в'їзд до країни, існують візи, що надають право й на виїзд з країни. Такі візи існували в СРСР — віза на тимчасовий виїзд з країни. Особливі виїзні візи зеленого кольору видавались іноземцям для виїзду з СРСР (наприклад, іноземним студентам), а також особам, що втратили, або що їх позбавили громадянства СРСР, при від'їзді їх на постійне прожиття за кордон.

Візовий режим є важливий інструмент міграційної політики. Процес глобалізації, однак, призвів до різкого збільшення числа подорожей за кордон, що ускладнює перевірку всіх відвідувачів країни, навіть за наявності попередньої процедури з отримання візи.

Кожна країна має свою класифікацію віз, візових категорій, візових назв. Узагальнено типи віз можна представити так:

  • транзитна віза, звичайно видається на короткий (до 5 днів) термін, для проїзду територією країни, що видала візу, до третьої країни.
  • туристична віза, видається для обмеженої у часі подорожі, з туристичною метою. Саудівська Аравія запровадила туристичні візи лише у 2004, хоча вона видавала (і досі видає) паломницькі візи для прощан, що здійснюють хадж.
  • ділова віза, видається для бізнесменів і осіб, що відвідують країну для встановлення комерційних стосунків, ведення бізнесу, ділових зустрічей і угод.
  • робоча віза, її призначення — працевлаштування у відповідній країні. Зазвичай її складніше отримати, але термін дії такої візи може тривати довше, аніж інші види віз, наприклад візи H-1B і L-1 у Сполучених Штатах.
  • віза для возз'єднання родини, видається чоловіку/дружині (або партнеру) громадянина чи резидента країни, що видала візу.
  • студентська віза, видається особам, що приїздять до країни на навчання.
  • дипломатична віза, зазвичай надається власникам дипломатичних паспортів.
  • журналістська віза, що її вимагають деякі країни, для здійснення професійної діяльності. Видається ЗімбабвеІраномКубою,Північною КореєюСаудівською АравієюСША (I-visa).
  • віза для укладання шлюбу, видається за обмежений період до запланованого укладання шлюбу, видача обґрунтовується доказами стосунків з громадянином країни призначення, наприклад, так звана fiancée visa (K-1) у Сполучених Штатах, дійсна протягом чотирьох місяців з дня її видачі.[1]
  • імміграційна віза, видається особам, що мають намір іммігрувати до країни, що видає таку візу. Зазвичай видається для одноразового в'їзду, бо особа-одержувач цієї візи згодом має отримати дозвіл на постійне прожиття, яке в свою чергу не має вже обмежень щодо кількості в'їздів-виїздів.
  • Електронна віза. Подання на цю візу здійснюється через інтернет, зберігається у спеціальній базі даних і прив'язується до номера паспорта.
  • Шопінг-віза. Віза «з метою закупівельного туризму». Це стандартна шенген-віза. Тип С

 



Просмотров: 743 | Добавил: melnikoff | Теги: Ві́за Рейтинг:
5.0/5 из 1
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Опрос
Нашли ли Вы стоимость визы дешевле ?

Всего ответов: 80
Друзья




Кнопка сайта

Оформление визы Китай, срочно, быстро, дешево, гарантия


Поддержка

Создание и продвижение сайтов, Мельников Владимир
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Яндекс.Метрика
Теги
Комментарии